מול הנוף – בית פרטי חדש בשכונת דניה בחיפה

לצפיה בתיק העבודות המלא>
מול הנוף – בית פרטי חדש בשכונת דניה בחיפה

מרווח אך לא בזבזני בשטח, שפע שטחי אחסון לדיירים בלגניסטים, חשיבה על העתיד ומתן כבוד לנוף כשחקן מפתח – כך תוכנן בית פרטי חדש ברחוב שקט בשכונת דניה בחיפה.
הבית נבנה בחלקה משופעת אליה יורדים מן הרחוב. דלת הכניסה מצויה בקומה העליונה. לאורח הפוסע בשביל ויורד במדרגות הגישה אל הבית ניתנות הזדמנויות להציץ אל הנוף אשר מתגלה במלוא הדרו כאשר נכנסים לתוך הבית.
מתוך כוונה, החיים בבית מתנהלים בקומה אחת. זוהי קומת מגורים עיקרית עליונה הכוללת את כל החללים הציבוריים ואת חדרי השינה המשרתים את חמשת בני הבית. בנוסף, קיימת קומת שירות אליה ניתן לרדת במדרגות בתוך הבית.
במבט מן הגינה התחתונה ניתן להתרשם כיצד התכנון האדריכלי החיצוני תוכנן כמיקשה אחת עם תכנון הפנים. שני גושים לבנים בהם החללים הציבורי והפרטי בולטים כזיזים מעבר ללמסה האפורה של הקומה התחתונה.
מתוך חשיבה על העתיד נבנה במרכז הבית פיר למעלית. אל המעלית מגיעים באמצעות גשר וניתן לרדת בה אל שתי קומות הבית.

oren_biran_haifa1 oren_biran_haifa6 oren_biran_haifa8 oren_biran_haifa2 oren_biran_haifa3 oren_biran_haifa9 oren_biran_haifa4 oren_biran_haifa5 oren_biran_haifa15 oren_biran_haifa14 oren_biran_haifa10 oren_biran_haifa12 oren_biran_haifa13 oren_biran_haifa11 oren_biran_haifa17 oren_biran_haifa18

כישורים

פורסם ב

21 באפריל, 2016

שלחו תגובה

אולי יעניין אתכם גם